De dienst Sociale Politie is contactpersoon voor alle scholen in Deinze en Zulte. Tijdens het forum jeugd en school treden de secundaire scholen van Deinze en de sociale politie in overleg. Op die manier creëren we wederzijds begrip voor elkaars visie en werking. Dat resulteerde onder meer in een aantal afspraken rond de gemeenschappelijke aanpak van jongerenproblemen, waaronder:

 

  • Overleg school-politie inzake grensoverschrijdend gedrag: Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we: fysiek geweld, psychisch geweld, seksueel geweld, wapenbezit, drugs, diefstal, intrafamiliaal geweld of verontrustende situatie.
  • Samenwerking omtrent diefstal: Hoe scholen kunnen omgaan met een vermoeden van diefstal en wanneer de politie daarbij op de hoogte dient gebracht te worden.
  • Spijbelactieplan: Het gerechtelijk arrondissement Gent heeft een spijbelactieplan voor problematisch spijbelgedrag opgesteld. Daarnaast schreef jeugd & school een eigen actieplan. Er worden concrete afspraken gemaakt tussen de jongere, de school en de politie indien er sprake is van problematisch spijbelgedrag.

Contact

Stadionlaan 22/A

9800 Deinze

09 381 41 71

 socialepolitie@politiedeinzezulte.be