• Home
  • Overzicht nieuws
  • Gebruikte bromfietsen, lichte vierwielers & speed-pedelecs nog steeds zonder inschrijving

U bezit een tweedehands voertuig dat in België in gebruik werd genomen vóór 31  maart 2014 maar u heeft het nagelaten dat voertuig in te schrijven tijdens de regularisatieperiode die op 11 december 2017 werd beëindigd. Wat te doen? 

 

Verzamel de goedkeuringsdocumenten van het voertuig

  • Het origineel Europees (CoC) of Belgisch gelijkvormigheidsattest (of duplicaat) of een duidelijk leesbare kopie.
  • Of een attest van verlies/diefstal van het gelijkvormigheidsattest afgeleverd door de Politie voor zover de bromfiets er ooit één gehad heeft.
  • Of een attest afgeleverd door de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (zie http://www.bfov-fbva.be) voor een voertuig ouder dan 25 jaar, zonder documenten.

 

Begeef u met uw document naar een bpost-kantoor

Bpost zal de technische gegevens van uw voertuig  intoetsen en overmaken aan de DIV. 

 

  • Indien de overdracht van gegevens mislukt zou zijn, voeg dan het bewijs van verwerping door de informatica bij het formulier voor de aanvraag tot inschrijving dat u bij uw verzekeraar verkrijgt. Bezorg dat alles aan de DIV.
  • Indien alles in orde is: u zal van bpost een formulier voor de aanvraag tot inschrijving ontvangen dat u dient te vervolledigen, te ondertekenen en voor te leggen aan uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal dan de inschrijving verwezenlijken via de toepassing WebDIV en zal u een fiche bezorgen met daarop de korte inhoud van de inschrijving.

 

De postbode bezorgt u daarna een kentekenplaat die u op uw voertuig bevestigt (kostprijs: 42 euro). Bewaar zorgvuldig het kentekenbewijs (het kentekenbewijs bestaat uit twee delen: één luik voor te bewaren thuis en één om te bewaren in uw voertuig).

 

Opgelet: de speed-pedelecs bijzonder geval!

De beslissing werd genomen om een bijkomend jaar toe te kennen voor de regularisatie van gebruikte speed-pedelecs. Gelieve nog enig geduld uit te oefenen tot de reglementering daaromtrent aangepast is. U zal worden geïnformeerd  over de te volgen werkwijze. Indien u niet beschikt over een Europese goedkeuring voor uw speed-pedelec, neemt u best de nodige stappen om een individuele goedkeuring te bekomen bij één van de Gewesten.

 

Opgelet: een voertuig zonder goedkeuring mag niet in het verkeer worden gebracht!

woensdag, januari 31, 2018