De politiezone Deinze-Zulte, de brandweer, het Rode Kruis, het ziekenhuis: ze zijn één voor één onmisbaar om de veiligheid van ieder van ons te garanderen. Om deze hulpdiensten eens extra in de kijker te zetten, wordt op zondag 8 oktober de “Dag van de Veiligheid” georganiseerd in de Stadionlaan in Deinze.

 

Verschillende demonstraties

Van 10u00 tot 17u00 zetten zowel de brandweer als de lokale politie hun deuren open voor het grote publiek. Geïnteresseerde burgers kunnen zowel in de brandweerkazerne als in het politiecommissariaat een rondleiding krijgen. Er zullen in en rond het gebouw ook verschillende activiteiten te beleven zijn. De voertuigen en het materiaal van brandweer en politie zullen te bezichtigen zijn. De bezoekers kunnen eveneens verschillende demo’s verwachten zoals:

 

  • Bevrijding van een gekneld persoon
  • Frietketelbrand
  • Geweldbeheersing
  • Hondendemonstratie
  • Reanimatietechnieken
  • Tuinhuisbrand

Maar ook nog dit!

Defensie komt langs met zijn rekruteringsbus, het Rode Kruis zal aanwezig zijn met onder andere ziekenwagens, infostanden en een commandovoertuig van het snel interventieteam. Waaghalzen kunnen plaats nemen in een tuimelwagen die een over-kop-ongeval simuleert. Daarnaast is er ook een virtual reality bril aanwezig die een dode hoek ongeval simuleert.

 

Kinderen kunnen hun fietskunsten demonstreren op de behendigheidspiste, zich uitleven op één van de springkastelen of hun schietkunsten demonstreren bij de laserhoot. Daarnaast kunnen ze zich even brandweerman wanen in het schuimbad (bij goed weer) of bij het blussen van een huisje met water. We voorzien een stand rond diefstalpreventie en de mogelijkheid tot fietsgravering. Verder loont ook een bezoek aan de infostand van Drugpunt , Childfocus, Zeppe & Zikki en tal van andere partners zeker de moeite!

 

Ook de spoeddienst van het Sint Vincentiusziekenhuis is aanwezig met een infostand op deze dag van de veiligheid, en kan je heel wat meer vertellen over het triagesysteem op de afdeling, de werking van de spoedopname en van het pit -ambulance- systeem binnen de dienst 112 ! Het zorgberoep zit weer helemaal in de lift en ook daarover vind je bij hen de nodige informatie!

 

Terreurniveau 3

Momenteel bevinden we ons nog steeds in terreurniveau 3. Dat wil zeggen dat een extreme waakzaamheid gehandhaafd moet worden. Er zullen twee controleposten worden opgezet (kant brandweer – kant politie). We raden de bezoekers dan ook aan grote handtassen en rugzakken thuis te laten om de wachttijden in te perken. Iedere persoon zal aan een controle onderworpen worden en een toegangsbandje ontvangen. Iedereen die zich zonder bandje op de site bevindt, zal worden verwijderd. Daarna kan je de hele dag vrij rondlopen op de site en genieten van een dag vol plezier! Opgelet! Burgers die hun fietsen willen laten graveren moeten rijden via het Kongoplein Deinze. Daar wordt onze fietsgraveerstand opgesteld. Er wordt een fietsenparking voorzien aan beide ingangen, fietsen worden niet toegelaten op de site.

 

Hou alvast 8 oktober 2017 vrij in jullie agenda want het wordt een dag om nooit te vergeten! Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar communicatie@politiedeinzezulte.be !

 

donderdag, september 28, 2017